PDA

View Full Version : how do i change fps and what does that effect?



wewakid44
07-24-2007, 06:08 AM
how do i change fps and what does that effect?

mlthmp
07-24-2007, 07:58 AM
FPS stands for frames per second

go to your hard drive, open the My games Folder, then Smallball and the Deluxe Folder.

find the deluxe setup file and open it with notepad or something like that.. find the line that reads fps=33 ad edit it to whatever.

Basically editing the FPS makes your team train faster.. if done right it may also give you better skill gains.. but be careful setting it too high will make you burn a while pie of TP for a +1 gain

yohanx
07-24-2007, 08:02 AM
how do i change fps and what does that effect?


can it work for st 2? and what is a good rate?

mlthmp
07-24-2007, 08:04 AM
can it work for st 2? and what is a good rate?


no, fps can only work for the DT.. sorry :(

as for a good setting.. I always used 333 for daily training.. and 99999 for running (and only running) 99999 will severrly mess you up if youre not careful.. burn every ounce of your TP on a +1..

yohanx
07-24-2007, 08:14 AM
no, fps can only work for the DT.. sorry :(

as for a good setting.. I always used 333 for daily training.. and 99999 for running (and only running) 99999 will severrly mess you up if youre not careful.. burn every ounce of your TP on a +1..


ok thanks so i have to endure the agony of having to train my team when time is against me..well, i guess somethings are worth it.

mlthmp
07-24-2007, 08:19 AM
also, I forgot to mention earlier.. I believe Smallball.info's DT Assistant has an option of changing the FPS as well.. which is even faster and easier than doing it manually. I think it has a field FPS = where you just enter ina value and hit submit

wewakid44
07-24-2007, 08:24 AM
wht is a good rate if i want 2 maximize the amount of skills i can get out of my tp

ukraider
07-28-2007, 01:10 AM
The best way is just to get http://homepage.hispeed.ch/lachi/TimeShift/ its easy an it workd to change speed.

Bailey
07-28-2007, 03:01 AM
The best way is just to get http://homepage.hispeed.ch/lachi/TimeShift/ its easy an it workd to change speed.
timeshift only waorks for ST trainer, you need to adjust your fps for the DT trainer, i think it stands for frames per second, but i could be a little out

ukraider
07-28-2007, 03:53 AM
No timeshifter works fine on DT. i used it yesterday i had no problems at all

Bailey
07-28-2007, 03:56 AM
maybe you thought it works, you will see a huge difference when you change the fps, TS affects the clock and st runs by that, dt is a different program not reliant on the clock

but i will wait for someone to prove me wrong, but i want half the forum to do that, please

i am pretty sure that i am at least close to correct on this

ukraider
07-28-2007, 04:07 AM
Look i can ensure that at least worked for me i trained my whole team full circle of TP in pitching in a few minutes and i found the pitcher of my team and on summary i got large gains.

Railhand
07-28-2007, 05:34 AM
Timeshift does work in DT, bailey. It actually works better in DT than it does in ST. You can run DT in max spd with timeshift but in ST you have to be careful because I always get "connection lost" when I run TS too fast in ST.

Bailey
07-28-2007, 01:47 PM
i stand corrected, and yes i was wrong, i thought i tried it once and it never worked at all, which is why i chased up the fps

sry guys

mlthmp
07-28-2007, 07:39 PM
I always use TS.. for ST (4-5X) and DT (10-20X)

Works just fine.. However, I do think that throttle works better for playing games.. just not training.